Baskı dokümanlarını hangi formatta göndermeliyiz?

Yüksek kalitede çıkış elde etmek için baskı yapılacak çalışmalarınızı yüksek çözünürlüklü dosya formatlarında göndermelisiniz. ( PDF, TIF, vektör dosya formatları. ) Çok sayfalı katalog, broşür vb. çalışmalarınızı ise sıralı PDF dokümanı olarak yollayabilirsiniz.

Baskı dokümanlarını kime göndermeliyim?

Mail atmak, FTP ile dosya paylaşımı yapmak, CD veya taşınabilir bellek ile göndermek suretiyle baskı dokümanlarınızı haftanın 6 günü 24 saat müşteri temsilcilerimiz ile paylaşabilir, telefonla destek alabilirsiniz.

İşlerin baskı onayını nasıl verebilirim?

İmza ırtasiye ve Kopyalama Merkezi olarak gönderdiğiniz işler için örnek baskılar alıyor, maket yapıyor ve size ulaştırıyoruz. Örnek çalışmalar üzerinden vereceğiniz onay sonrasında üretime geçiyoruz.

Bir kartvizit çalışmam var, göndersem ne zaman alırım?

Teknik olarak seri üretilecek işler çok kısa bir süre içerisinde yapılamaz. Çünkü her çalışmanın başlangıcı ve finali arasında bir çok aşama mevcuttur. ( Baskı, selefon, kesim gibi ) Doğru süreyi hesaplayabilmek için müşteri temsilciniz ile görüşmelisiniz.

Hamur kağıda baskı yaptığımızda neden kuşe kağıttaki kadar canlı durmuyor?

Hamur kağıt mattır, kuşe kağıt ise parlaktır. Dolayısı ile seçilen kağıda göre üzerindeki boyanın rengi mat veya parlak duracaktır. Kuşe kağıt ile hamur kağıt arasında her zaman ton farklılığı mevcuttur.

Bir çalışmam var fiyat vermemiz gerekiyor, doğru kağıdı nasıl seçebilirim?

Kağıt çeşitleri hususunda çok geniş bir yelpazede seçim yapmanız mümkün. Yapmanız gereken kağıt kataloğumuzdaki seçenekleri görerek ve dokunarak seçmek.

300 gr’dan daha kalın kağıt var mı?

300 gr’ dan daha kalın kağıtlar mevcuttur fakat bazı özel kağıt seçimlerinde 300 gr’ dan daha kalın gramajlı kağıt yoktur.

Selefon nedir, neden yapılır?

Baskı sonrasında, yüksek ısı altında baskı yüzeyinin strece benzeyen ince plastik bir malzemeyle kaplanması işlemidir. Koruyucu özelliği vardır. Uygulandığı yüzeye daha dokunulası bir hava katar. Mat, parlak ve son günlerde sıkça tercih edilen kadife selefon olmak üzere farklı opsiyonları mevcuttur.

Kaç gr’ dan sonra selefon uygulanır ?

200 gr ve daha kalın gramajlı kağıtlara selefon uygulaması yapılır. Daha düşük gramajlı kağıtlara da selefon uygulaması yapılabilir fakat yüksek ısıdan dolayı kağıdın yuvarlanması söz konusu olduğu için tavsiye edilmemektedir.

1. Hamur, kraft ve dokulu kağıtlara selefon uygulaması yapılabilir mi?

Uygulama esnasında kağıt mukavemet sağlayamayacağı için hava boşlukları kalacaktır. Bu yüzden tavsiye edilmemektedir.

Laminasyon nedir, nasıl kullanılır?

Mat ve parlak olmak üzere 2 çeşidi bulunan, baskı yüzeyini kir, toz vs unsurlara karşı korumaya yarayan çok ince plastik bir dokudur.

Amerikan cilt, tel dikiş, iplik dikiş nedir?

Taslamalı ve çok sayfalı katalog, kitap vb. işleriniz için sayfaların birbirine tutturulması işlemi için farklı alternatifler mevcuttur. Çok sayfalı bir katalog, ( 80 -100 -150 vb. ) yeterli bir sırt kalınlığı yaratırsa, american ciltli denilen ( klasik dergi yapısı ), sayfaların genelde sol dip taraflarından tutkal ile yapıştırılması ile oluşan bir cilt elde edilir. Eğer sayfa sayınız az ise ( 12-16-20-24 vb. ) yeterli sırt kalınlığı oluşmayacağı için, tel dikişli denilen, sayfaların ortalarından tel zımba ile birleştirilmesi sonucu oluşan bir cilt oluşturulmuş olur. Yine aynı şekilde çok sayfalı basılı işlerinizde yeterli sırt kalınlığı elde edilirse sayfalar iplik dikişli denilen, sert naylon iple dikilmek suretiyle oluşan bir cilt elde edilmiş olur.

Baskı dilinde “ forma ” nedir?

Çok sayfalı işlerin baskı aşamasında sayfa sıralarını oluşturmak için yaratılmış matematiksel bir sisteme verilen addır. Bu sistem 4 ve 4’ ün katları şeklinde hesaplanır. Örneğin A4 boyutlu bir çalışma bu metotla 64 x 90 cm kağıt üzerinde 16 sayfa olarak forma yapılır. Daha basit olarak, basılacak kağıdın üzerine sayfaların matematiksel hesapla dağıtılması işlemidir.

Tasarım yaptırabilmem mümkün mü?

İmza Kırtasiye ve Kopyalama Merkezi kendi bünyesinde kurduğu grafik tasarım ve iletişim ekibiyle aynı zamanda çizgi altı bir ajans olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu bağlamda ihtiyacınız olan tüm tasarım işlerinizi müşteri temsilciniz ile görüşebilirsiniz.

İç mekan ve dış mekan baskı farkı nedir ?

İç mekan baskı dediğimiz baskı çeşidi, belirli kağıtlara yapılabilen, yüksek kalitede, yağmur, güneş vs. dış etkenlere maruz kalmayacak yerlerde kullanılabilen bir baskı çeşididir. Bununla birlikte iç mekan baskıların üzerine laminasyon uygulaması yapılabilmektedir. Dış mekan baskı dediğimiz baskı çeşidi ise, vinily ( branda ), canvas, belirli özel kumaşlar ve kağıtlar üzerine yapılan yine yüksek kalitede ve fakat yağmur, güneş gibi dış etkenlere karşı dayanıklı ve dış mekanlarda ( tabela, festival vb. ) kullanılabilen bir baskı çeşididir. Dış mekan baskı, iç mekan baskıya oranla daha düşük bir maliyet arz etmektedir.